Támogatás

2023.03.26. 06:54

Rászoruló abonyi családoknak tették szebbé a mindennapokat az élelmiszeradománnyal

Az elmúlt hónapokban mintegy 34 millió forint értékben osztott szét élelmiszert Abonyban a Magyar Élelmiszerbank programjához csatlakozva a Városunk Fejlődéséért Egyesület. A szervezet nem egyedül vesz részt az élelmiszermentésben és kiosztásban: munkájukat a helyi családsegítő szolgálat, a karitász és az önkormányzat egyaránt segíti.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– A Városunk Fejlődéséért Egyesület már évek óta kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbankkal. Ahogy a pályázatokat figyeltem, egy alkalommal rátaláltam az egyik hirdetésükre. Ebben arról írtak, hogy vannak olyan áruházak, ahol beindult az élelmiszermentési akció, és egyesületek is pályázhatnak. Végül megírtam a beadványt... – beszélt hírportálunknak a kezdetekről a település alpolgármestere, a program abonyi szervezője.

Dudinszky Mónika hozzátette: ezt követően ellátogatott a városba az élelmiszerbank képviselője, hogy megbizonyosodjon arról, el tudja-e látni a koordináló szerepet az egyesület. Idővel aztán meg is érkezett a válasz, hogy alkalmasnak ítélték őket a feladatra. Az élelmiszer rászorulóknak történő kiosztásában a családsegítő központ, az önkormányzat és a karitász is besegített.

Büszkén mondhatom, hogy tavaly május óta tart az együttműködésünk, és nagy sikereket értünk el közösen, számos családnak segítettünk már. Az eddigiek során mintegy 34 millió forint értékű élelmiszert osztottunk szét, és kétezer-ötszázan részesültek az adományokból májustól decemberig

– avatott be a számokba Dudinszky Mónika.

Mint megtudtuk, a közeli lejáratú, jó minőségű élelmiszerféléket azok kapják, akik a leginkább szükséget szenvednek. A szétosztásnál elsőbbséget élveznek a krízishelyzetben lévő helyiek.

– Sokat jelent, hogy kiváló jelzőrendszer működik nálunk, amely egyre hatékonyabb. A háziorvosok, a védőnők, a családsegítő szolgálat és az önkormányzat munkatársain keresztül jól tudjuk, kik azok, akiknél igazán sokat jelent egy-egy ilyen adomány – fogalmazott a koordinátor, aki arról is beszámolt, hogy a csomagokban rengeteg a pékáru, és zöldségből, gyümölcsből szintén szép számmal érkezik hozzájuk. Az élelmiszerosztással pedig nem állnak le, a programot az elkövetkezendő időszakban is folytatja majd az egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában