Összefoglaló

2023.03.14. 19:30

Tarthatatlan a helyzet a szolnoki Csaba utcában, lakossági fórumot tartottak – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A Magyar Posta Zrt. egy éve telepített új logisztikai központja miatt jelentősen megnőtt a kamion-és teherautóforgalom a szolnoki Csaba utcában. Ez a környéken élők és a polgármester szerint is tarthatatlan állapotokat idézett elő. Az ügyben hétfőn lakossági fórumot tartottak.

Ittas vezetésen kaptak egy teherautóval közlekedő férfit Jászteleken március 13-án, hétfőn. A jogsértő 50 éves férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és eljárást indítottak ellene.

Művészeti díjakat adtak át a nemzeti ünnep alkalmából kedden, Budapesten. Az eseményen a Szolnoki Művésztelep vezetőjét, Verebes György Munkácsy-díjas festőművészt a Magyarország Érdemes Művésze díjjal jutalmazták.

A nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetések és miniszteri elismerések adtak át Budapesten. Az eseményen díjat vehetett át a Jászkunságból Dr. Tóta Áronné dr. Zentai Ildikó, Hodos Julianna és Fülöp Attila is.

Tiszasülyön is sokakat érintett rosszul az ATM megszüntetése, most azonban lehetőség nyílik arra, hogy újra üzemeljen a bankautomata. Ennek feltétele, hogy a településen kellő számban nyissanak folyószámlát, és igényeljenek bankkártyát a pénzintézetnél.

A magyar sajtó napja alkalmából köszöntötték a vármegyei sajtóorgánumok dolgozóit a Megyeházán. Az eseményen jelen volt Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, a város polgármestere is.

Egy szolnoki, bekerített ingatlan drótkerítését bontotta meg két személy március 13-án a délelőtti órákban, majd az udvarról 200 darab bontott téglát hordtak ki, hogy azokat egy kézikocsival elvigyék.

Tragédia történt Várpalotán, ahol életét vesztette egy 5 éves kisfiú. A lakásban egy nő élt három nevelt és egy saját gyermekével, továbbá egy kiskutyával. A baj akkor történhetett, amikor Benjámin a kiskutya nyakörvével játszott, és az a nyakára került.

A tömegbe hajtott egy autós a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében kedd reggel. A hírek szerint a sofőr rosszul lett, ezért történt a baleset, amiben szerencsére senkinek sem lett komoly baja, csupán egy fiú panaszkodott térdfájdalmakra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában