Környezettudatosság

2023.04.21. 18:30

A fenntartható fejlődésről szólt a szolnoki óvoda programja

A környezettudatos életmódra irányította a figyelmet a Szolnok Városi Óvodák Eszterlánc Tagintézményének minapi programja. A családi nap keretében a minket körülvevő világgal ismerkedtek az apróságok.

Hartai Gergely

A családi napon számos kreatív programmal várták a kicsiket

Fotó: Hartai Gergely

Családi napnak adott otthon szerda délután a szandaszőlősi Eszterlánc óvoda. A programon a jövőnk zálogát jelentő fenntarthatósági módszerekkel ismerkedhettek meg a kisgyermekek.

Vajdáné Csajka Ildikó óvodapedagógus lapunk érdeklődésére elmondta, a játékos foglalkozások célja teret nyitni az apróságoknak, hogy felfedezzék az őket körülvevő világot.

– A fenntartható fejlődés érdekében kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatos magatartás formálására. Feladatunknak érezzük a helyes és egészséges életvitel tudatosítását, illetve népszerűsítését a kicsik körében. Tesszük mindezt a családokkal közösen – fogalmazott rendezvényükön a szakember.

Az eseményen egyebek mellett családi játszóházzal, cserebere börzével és kísérletekkel várták a legkisebbeket. Az óvodások különböző állatok életébe is betekintettek a csoportszobákban. Hangya- és gilisztafarmmal, sőt, kétéltű állatokkal is találkozhattak. Akik pedig inkább a mozgást választották, ők ügyességi játékokban mérethették meg magukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában