Támogatás

2023.04.05. 10:22

Akár harminc csirkét is kaphatnak a ladányiak

Már igényelhető a település önkormányzatának baromfitartást ösztönző támogatása. A kérelmezők több állatot is kaphatnak.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már lehet igényelni az önkormányzat baromfitartást ösztönző támogatását, melynek keretében 10-30 darab előnevelt csirkét kapnak a jogosultak. 

Támogatásban részesülhet az a kérelmező, aki legalább egy éve bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik Jászladányon, portáján adottak a baromfitartáshoz szükséges feltételek, valamint nyugdíjas, nyugdíjszerű ellátásban részesül vagy közfoglalkoztatott, feltéve, hogy a családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a 170 ezer forintot – olvasható a település közösségi oldalán közzétett felhívásban. 

A települési támogatás iránti kérelem átvehető a polgármesteri hivatalban az ügyfélirányító pultnál, illetve a roma nemzetiségi önkormányzat elnökétől. Felhívják a figyelmet: a kitöltött kérelemhez jövedelemigazolást, lakcímkártya másolatot is mellékelni kell, valamint nyilatkozni kell a baromfitartásra alkalmas feltételek meglétéről. A dokumentum a polgármesteri hivatal igazgatási osztályán nyújtható be április 13-ig. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában