Galériával

2023.04.04. 17:00

Az Európai Unió ifjúságpolitikájáról is szó volt a jászberényi tematikus napon

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium évek óta képviseli a Jászkunságot az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban.

Illés Anita

Európa-napot tartottak középiskolásoknak a Déryné Rendezvényházban

Fotó: Pesti József

Egyesülve a sokféleségben címmel Európa-napot szervezett a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium kedden Jászberényben, a Déryné Rendezvényházban. Az intézmény 2017 óta vesz részt az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban, melyben egyedüliként képviseli Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyét. Az eseményen Pomázi Imréné intézményvezető köszöntötte a meghívott vendégeket, pedagógusokat és diákokat.  

– Tapasztalataink szerint a középiskolás évek a legalkalmasabbak arra, hogy a tanulók tudatosan éljék meg a családhoz, az iskolához és egy tágabb közösséghez, a nemzethez és Európához tartozás érzését. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink ismerjék ki magukat Európa kulturális, gazdasági és társadalmi dimenzióban és értsék meg a nemzeti és európai identitás kapcsolatát – hangsúlyozta Pomázi Imréné. 

A háborús külpolitikai helyzetre tekintettel a tematikus nap célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az Európai Unióhoz tartozás fontosságra és a hazánkba érkező támogatási rendszerre. 

Lényeges, hogy a tanulók megismerjék az EU döntéshozó intézményeinek működését és elsajátítsák az európai demokratikus gondolkodást. 

A rendezvényt Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője nyitotta meg, majd az előadások sorában elsőként dr. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az EU múltjáról, jelenéről, jövőjéről és ifjúságpolitikájáról beszélt a hallgatóságnak. A kormánypárti politikusok a fiatalok kérdéseire is válaszoltak. A nap folyamán a középiskolák vetélkedőjén a diákok európai uniós ismereteikről adtak számot.  

 

Deutsch Tamás: ismét egy gyurcsányi őszödi beszéddel van dolgunk  

– Gyurcsány Ferenc az elmúlt héten egy rádióinterjúban nyilvánosan is beismerte, hogy a teljes magyar dollárbaloldal az Európai Bizottsággal együtt hosszú éveken keresztül nyilvánvalóan hazudott abban kérdésben, hogy Magyarországgal kapcsolatban az európai uniós intézményeknek bármiféle jogi problémái lennének – közölte Deutsch Tamás a jászberényi előadása után tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. 

A Fidesz európai parlamenti képviselője azt mondta: hazugság az az állítás a részükről, hogy az Európai Uniónak jogi problémái lennének Magyarországgal, illetve jogi probléma lenne az oka a Magyarországnak jogszerűen járó európai uniós fejlesztési források visszatartásának. A valóság ezzel szemben az, hogy az Európai Bizottság a magyar dollárbaloldallal közösen politikai okokból támadja Magyarországot – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Ahogy fogalmazott: az éveken át tartó dollárbaloldali hazugság nyilvános beismerése azt jelenti, hogy ismét egy gyurcsányi őszödi beszéddel van dolgunk. A „gyurcsányi beismerés” számtalan kérdést vet fel, amit tisztázni kell.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában