Nem javul a helyzet

2023.04.01. 16:09

Kábítófegyverrel harcolnak a falkákba verődött kutyák ellen Tiszapüspökiben, félnek a helyiek

Tehetetlen az egyre szaporodó kóbor ebek ellen Tiszapüspöki önkormányzata, a falkában járó kutyák már korábban is gondot okoztak, de tavasszal még inkább kiszabadultak a település utcáira.

Molnár-Révész Erika

Továbbra is gondot okoznak a kóbor kutyák a településen. Az agresszívabb példányoktól a helyiek is félnek

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A közelmúltban írtunk arról, hogy gondot okoznak a gazdájukat óvodába, iskolába, boltba kísérő, majd a falu utcáin randalírozó kutyák Tiszapüspökiben. A probléma azóta sem oldódott meg, sőt...

– A jó idő beköszöntével most még azok az ebek is útra kelnek, melyek a felelős állattartásnak köszönhetően év közben beoltva, chippel a portákon tartózkodnak. Tiszapüspökiben a problémát az jelenti, hogy nagyon sok a felelőtlen állattartó, aki nem is vesz tudomást arról, hogy az ő elhanyagolt telkén szaporodott az állatállomány, és az eddigi egy helyett hat-nyolc kutya szaladgál az udvaron, majd a környéken. Amikor ezeket az embereket megszólítjuk, azt mondják, hogy nem az övék a jószág. Van szerződésünk állatbefogóval, de akkor sem tudok mit tenni, mert az adott eb nincs beoltva, chipelve, legfeljebb el tudom vitetni. Az állatbefogó a kérésünkre rendszeresen kijön a településre, és teszi a dolgát, de más településről érkezik így azonnal, amikor megjelennek a közterületen a falkák, nem tud itt teremni. Ha egyet eltalál mégis a kábítófegyverrel, a többi szanaszét szalad – tárta fel a probléma okát Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

Bander József polgármester szerint a problémát az jelenti, hogy nagyon sok a felelőtlen állattartó a településen
Fotós: Mészáros János

Mint mondta, azok a lakosok, akik vétlenek a kialakult helyzetben már türelmüket vesztették, és félnek, de az önkormányzat azon kívül, hogy fizeti az állatbefogót, tehetetlen. A településvezető szerint mivel ez általános probléma az országban, az önkormányzatoknak biztosítani kellene azt a lehetőséget, hogy minimális képzéssel helyi szinten is befoghatóak legyenek a kóborló jószágok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában