A Föld Napja

2023.04.19. 15:30

Lisztkukac, törpenyúl, agáma: állatbemutató színesítette a jászberényi vetélkedőt

A Föld Napja alkalmából ötödik alkalommal szervezett játékos tanulmányi versenyt a jászberényi Terplán Zénó Kolping Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskola kedden a középiskola Monostori úti épületében.

Illés Anita

Játékos vetélkedőt szerveztek a Föld Napja alkalmából Jászberényben

Fotó: Pesti József

A rendezvényt Molnárné Somogyi Margit, igazgató és Bozsik Ferenc, az Ifjúsági Munkacsoport elnöke nyitotta meg. Felhívták a figyelmet a világmozgalom céljaira, a környezetvédelem fontosságára, amely mindannyiunk közös érdekes. A diákok kreatív feladatokat kaptak a vetélkedőn, mely az idei Föld Napja témájára, az „Invest In Our Planet!”, azaz a Fektessünk be a bolygónkba! jelmondatra épült. 

A szervezett programok tematikája között megtalálható a fenntartható divat, a bolygó megtisztítása, az étel és a környezet viszonya, valamint új fák ültetése világszerte. A zöld próbatételre ebben az évben Jászberényből, Jászdózsáról, Jászfelsőszentgyörgyről és Jászszentandrásról érkeztek háromfős iskolai csapatok. Legjobbnak a jászberényi Gróf Apponyi Albert Általános Iskola diákjai bizonyultak, második a jászdózsai Bozóky János Általános Iskola, míg a harmadik a Lehel Vezér Gimnázium csapata lett.

A versenyt követően az „Ültess fát a Földnek!” kampány keretében a csapatok virágokat ültettek az iskola hátsó udvarán, a tó körül. A szervezők az eredményhirdetés után élő állatokat bemutató előadással lepték meg a fiatalokat. Komondi Ildikó, a Jászberényi Állat- és Növénykert zoopedagógusa számos érdekességet megosztott a lisztkukacok, törpenyulak és agámák életmódjával, gondozásával kapcsolatban. A diákok testközelből is szemügyre vehették az állatokat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában