Beruházás

2023.04.15. 11:30

Minden készen áll a református bölcsőde megnyitásához Törökszentmiklóson

Színpompás játékok, tágas, napfényes helyiségek, modern eszközök – elkészült a Noé Bárkája református bölcsőde Törökszentmiklóson. A két csoportszobás, 24 férőhelyes intézmény augusztustól fogadja a gyermekeket.

Molnár-Révész Erika

Szab József elnöklelkész a kész épület előtt

Fotó: Mészáros János

Már a felirat is azt hirdeti az épület homlokzatán, készen áll a Noé Bárkája Református Bölcsőde arra, hogy augusztustól fogadja a helyi és környékbeli gyermekeket Törökszentmiklóson.

– A bútorokat, valamint a játékokat is beszereztük, a csoportszobákat teljes egészében berendeztük, a mosdóhelyiségek az európai szabványoknak megfelelően lettek kialakítva, a konyhát pedig a legmodernebb, automatizált eszközökkel szereltük fel – tájékoztatott a helyszínen Szabó József, a Törökszentmiklósi Református Egyházközség elnök lelkésze.

A két szintes, 400 négyzetméter alapterületű épület kialakítására több, mint 250 millió forintot nyert korábban az egyházközség a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán, melyhez önerőt is biztosítottak. 

A bölcsőde alapkövét 2021 decemberében rakták le, a református óvoda melletti, addig beépítetlen telken.

Az épület felső szintjén a gépház, valamint a különböző irodai és raktárhelyiségek kaptak helyet, míg a földszinten alakították ki a játékokkal gazdagon felszerelt csoportszobákat, a hároméves kor alatti gyermekek gondozásához leginkább megfelelő mosdókat, a fogadóhelyiséget, a konyhát, a sószobát, valamint a különböző szociális helyiségeket.

A két csoportszobában összesen huszonnégy gyermeket látnak majd el, az új intézménnyel teljessé vált a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ intézményhálózata. Mint azt az elnöklelkésztől megtudtuk, az udvaron még hátravan néhány apróbb simítás, ilyen a zöldterület kialakítása és egy kisebb szakaszon a kerítés befejezése, de hamarosan ezek is elkészülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában