Jászkunság

2023.04.03. 09:00

Mutatjuk, mely cikkek voltak az elmúlt hét legolvasottabbjai

Megérkeztek a szolnoki Bástya-sétány látványtervei, halált okozó testi sértés miatt vádat emeltek egy karcagi férfivel szemben – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A tervek alapján impozáns látványt nyújt majd a Bástya-sétány

Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

1. Fordulat a bíróságon, a magyar alvilág hírhedt alakja balhézott Jászalsószentgyörgyön a vád szerint

Március 29-én szerdán délelőtt kilenc órakor egy híján minden adott volt ahhoz, hogy megkezdődjön a magyar alvilágban „Keresztapaként” elhíresült T. P. és négy társának büntetőpere a Szolnoki Járásbíróság előtt. Az ügy harmadrendű vádlottjának ügyvédje azonban belázasodott, így nem tudott megjelenni a tárgyaláson, amit emiatt kénytelenek voltak elnapolni.

2. Egy ütés elég volt a tragédiához – mi történt a karcagi kocsma előtt?

Halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 47 éves karcagi férfivel szemben. A vádlott Karcagon egy söröző előtt egy alkalommal úgy megütötte egy férfi ismerősét, hogy az az ütéstől hanyatt esve a fejét a betonjárdába verte, majd ennek következtében pár nap múlva a kórházban életét vesztette.

3. Megérkeztek a látványtervek: ilyen lesz a javában épülő szolnoki Bástya-sétány

Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalán a lakossági érdeklődések kapcsán látványterveket közölt a háromszáz méter hosszú Bástya-sétányról, melyet a Zagyva-gáton építenek. A beruházás újabb turistacsalogató látványossága lesz a városnak amellett, hogy rendkívül fontos védvonalat képez majd egy-egy esetleges árvíz idején is.

4. Stricik, kéjhölgyek és egy marslakó – emlékezetesre sikerült Eszenyi Enikő szolnoki bemutatkozása

Ötvenhárom évvel az első és negyvenkettővel a második szolnoki premierje után harmadik alkalommal tűzte műsorára Bertolt Brecht Koldus­operáját a Szigligeti színház. A Kurt Weill által megzenésített szatirikus játék nem egy könnyed darab, persze a német szerző nem is szórakoztatni akarta vele a közönségét, mint inkább elgondolkodtatni.

Fotós: Nagy Balázs

5. Megmutatjuk, hogyan halad a Tiszaligeti Strand építése – friss képek az építkezés helyszínéről

Ütemesen halad a Tiszaligeti Strand kivitelezése. A Szolnok fejlesztéseiről és fejlődéséről beszámoló oldal képekkel illusztrálva tette közzé a pozitív információt. A nyitásra azonban még várni kell.

Forrás: Szolnok Épül Facebook-oldal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában