Összefoglaló

2023.04.20. 20:40

Öngyilkos akart lenni egy nő Tiszafüreden – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Mintha csak az országszerte jégesőket produkáló időjáráshoz igazodtak volna, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) április 15-én beüzemelte az Országos Jégkármérséklő Rendszert (Jéger). A generátorok hálózatából álló rendszer megakadályozni ugyan nem tudja a jégeső kialakulását, a jégszemcsék méretét csökkentve azonban jelentős kárt előz meg nem csak a mezőgazdaságban. Ráadásul féli sem kell tőle: a tévhitekkel ellentétben nem okoz aszályt...

Környezettudatosságra nevelik a gyermekeket Karcagon. Komolyan veszik a környezeti nevelést a karcagi Zöldfa úti Óvodában, hat éve Örökös Zöld Óvoda címmel rendelkeznek.

Rendhagyó mérkőzésnek adott otthont a jászberényi jégpálya: búcsúmeccset szerveztek a Lehel HC egykori bajnokainak, veterán klasszisainak, akik a mostani szezonnal letették az ütőt – jelen állás szerint végleg, de erről még a jövő dönt.

Kedvezményekkel csábítják letelepedésre a fiatalokat Martfűn. Új telkek, kamatmentes kölcsön, építkezési támogatás. A város fiatalítása a cél Martfűn, anyagilag is segítik a letelepedő családokat.

Kukásautóval érkeztek a szolnoki óvodába. A napokban, a szolnoki óvodákban zajló fenntarthatósági héthez csatlakozott az NHSZ. A társaság munkatársai meglepetést okoztak a gyerekeknek.

Az utolsó pillanatban mentették meg a Tisza felé rohanó nő életét a füredi rendőrök.

Kutyás, kommandós és fegyverbemutató, játékos feladatok, izgalmas vetélkedők – ezeket kínálja április 28-án, pénteken a rendőrség és a katasztrófavédelem Szolnokon, a Szabadidő és Turisztikai Központban.

Nagyszabású koncertet adott a szolnoki légierő zenekar a megyeházán.

Látványos megnyitóval vette kezdetét a X. Nemzetközi Színházi Olimpia, melynek idén Magyarország a házigazdája. A seregszemlébe a szolnoki Szigligeti Színház két külföldi teátrum darabjának bemutatójával nevezett be.

Vad helyett fára mászó tolvajt rögzített a kamera Jászkiséren.


 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában