Támogatás

2023.04.20. 10:30

Kedvezményekkel csábítják letelepedésre a fiatalokat Martfűn

Új telkek, kamatmentes kölcsön, építkezési támogatás. A város fiatalítása a cél Martfűn, anyagilag is segítik a letelepedő családokat.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A nagyfeszültségű villamoshálózat-áthelyezése az építési telkek kialakítása miatt vált szükségessé az óvárosban. A korábbi negyven mellé, újabb negyven telket épít ki az önkormányzat. Ahogy arról dr. Papp Antal polgármester nemrégiben nyilatkozott, nagy a kereslet a telkekre, sok az érdeklődő, ám az áremelkedések miatt nem biztos, hogy az újak azonnal elkelnek.

A város honlapján leírták, az építkezést önkormányzati rendelet segíti. Részletezték: azoknak, akik a telek vásárlásakor nem rendelkeznek ingatlannal és új házat építenek, egymillió forintot elengednek a terület árából, plusz egymillió forint kamatmentes visszatérítendő támogatást is nyújt az önkormányzat. Emellett az építkezéshez kétmillióforint kamatmentes kölcsönt biztosítanak. A fejlesztések célja, hogy minél több fiatalt csábítsanak a tiszazugi kisvárosba. 

A városrészben egyébként útalap is készül, ami egyelőre nem lesz aszfaltozva, de így is lehetőséget ad arra, hogy száraz lábon lehessen közlekedni a területen, erre közel százmillió forintot költenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában