Összefoglaló

2023.04.30. 20:40

Örökbefogadott kutyáknak tartottak szépségversenyt Rákóczifalván – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Megható történetek, hálás, boldog ebek. Mentett, és örökbefogadott kutyáknak tartottak szépségversenyt Rákóczifalván. A megmérettetésen mindenki nyert.

Megdöbbentő: szelektív kukába dobott kismacskákat mentettek a jászárokszállási tűzoltók. Gyorsan találtak befogadó gazdit a cukiságoknak.

Újra megtámadta, most egy késsel meg is vágta mozgáskorlátozott édesanyját egy jászkunsági férfi. Letartóztatta a bíróság azt a jászkunsági férfit, aki már nem először bántalmazta az édesanyját.

Várossá válásának 30. évfordulójáról emlékezett meg a tiszazugi település. Az ünnepi gondolatok, műsorok és a város történetének felidézése mellett ezalkalomból adta át a Tiszaföldvár Városért Kitüntető Díjat Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Hegedűs István polgármester.

A szolnoki Hunyadi úton virágosított a ZöldErő.

Főzőverseny és szabadtéri programok várták a jenői gyerekeket, felnőtteket egyaránt az előre hozott majálison.

Madarász tartott bemutató órákat Szolnokon. Rimóczi Árpád madarász, túravezető mesélt a gyerekeknek a Fiumei Úti Általános Iskolában.

Egy különleges alkotás, egy vízimalom makett díszíti a mezőtúri városházát. A mutatós, részletgazdag darabot egy helyi asztalosmester készítette és ajánlotta fel az önkormányzat számára. Az alkotó, Szilágyi Mihály műhelyében a kiállított darab után már számos új remekmű készült, újabban szélmalmokkal „kísérletezik”.

Mentőkutyákkal keresték a jászberényi idősek otthonából eltűnt betegeket. A szimulált gyakorlat során két demens és egy mozgáskorlátozott személy felkutatására kaptak riasztást a jászberényi mentőkutyások. Munkájukba bárki bepillanthatott vasárnap a Kutyákkal az Életért Alapítvány jászberényi kiképzőbázisán, ahol a mentőkutyák világnapja alkalmából nyílt napot tartottak. Izgalmas tréningeken mutatták be, hogyan készítik fel a kutyákat az éles bevetésekre.

Meseszép régi lámpákból nyílt történeti kiállítás Jánoshidán. Egy 1810-es években készült, nem mindennapi Argand olajlámpa is gazdagítja Rusvai László több mint százötven darabos lámpagyűjteményét. A ma már ritkaságnak számító fényforrások különleges időutazásra hívnak, a világítás fejlődésének 19. századi történetét mutatják be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában