Pihenősziget

2023.04.20. 14:30

Öt hétvégén át várják a sérült gyermekeket Szolnokon

A Bethlen Gábor pályázaton nyert kétmillió forintból májustól öt héten át ismét kitárja kapuit a Pihenősziget Szolnokon. Az ország minden pontjáról érkeznek sérült gyermekek a kijelölt hétvégéken.

P. Pusztai Nóra

A gyerekek élvezik a játékos foglalkozásokat

Forrás: Pihenősziget Facebook-oldala

Fotó: Kiss Ágnes

Tovább működhet a Pihenősziget a vármegyeszékhelyen. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, február óta a Vércse úti egykori óvoda épületében fogadják a sérült gyerekeket az ország számos pontjáról. Ahogy Kiss Ágnestől, a Pihenősziget vezetőjétől megtudtuk, tavaly októberben pályáztak a Bethlen Gábor alapban a működési költségekre. 

– Év elején kaptuk a támogatói okiratot és húsvét hétfőn a pénz is megérkezett, a kétmillió forintból öt alkalommal nyithatjuk meg a kapukat. A családok már nagyon várták a lehetőséget, akad is jelentkező szép számmal – fejtette ki. 

A Pihenőszigeten töltött hétvége nemcsak a sérült gyermekeknek hasznos, a család szakemberre bízza a felügyeletet és a fejlesztést, így kikapcsolódhat a hétköznapi mókuskerékből. 

A testvérek és a szülők a környékbeli látványosságokat is végigjárják, de pihenésre, feltöltődésre is jut idő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában