Vito, a labrador

2023.04.16. 18:07

Új taggal bővült a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport

Vito, a fekete labrador könnyedén beilleszkedett új otthonába, kiképzése pedig több mint másfél évet vesz majd igénybe.

Köllő Judit

Vitóval, a fekete labrador kölyökkel bővült a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport

Forrás: Beküldött fotó

Friss, életvidám és játékos csapattaggal bővült a közel harmincéves zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport. A fekete, alig 10 hetes labrador kölyökkutya, természetéből adódóan kellően felrázta a mentőcsoport életét. Turi László, az Életjel Mentőcsoport elnöke, Vito gazdája arról számolt be, hogy az új jövevény ragaszkodása megkönnyítette a közös munka kezdetét.

A Vito jelentése élet, életet adó

– vezetett rá bennünket Turi László, az Életjel Mentőcsoport elnöke. 

– Már az első találkozásunk alkalmával egy húron pendültünk az életvidám négylábúval. Kellően ragaszkodó, aki könnyen beilleszkedett új otthonába. Ebből adódóan nem is volt nehéz őt családtagként kezelni. A szervezet 11 éves mentőkutyája, Smile idővel visszavonul, így utánpótlást nevelünk Vito személyében a csapat számára.

A tízhetes fekete labrador kiképzése több mint másfél évet vesz igénybe.

– Elsőként a ragaszkodás kiépítésével és az alap engedelmességekkel foglalkozunk. Később pedig különböző területeken – mint például romoknál, vagy vízen – tanítjuk majd az emberkeresésre. Ezekben az időkben nagy segítségünkre van Lehoczki László is, a világhírű mentőkutya, Mancs gazdája.

Turi László, a mentőcsoport vezetője hírportálunknak elmondta, hogy alapvetően minden eb alkalmas a mentőkutya szerepére.

– Akadnak olyan négylábúak, amelyek testi adottságai nehezítik a feladatot, ilyen például a mopsz és a boxer, azonban ez nem fajtafüggő – folytatta a hozzáértő. – Az a fontos, hogy minél többet foglalkozzunk velük, hiszen sokat jelent a szocializáció, a nevelés, valamint nem utolsó sorban az egyéni tehetség is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában