Programok

2023.04.02. 14:30

Ünnepélyes keretek között adják át a városnapi kitüntetéseket Jászberényben

Április harmadika Jászberény város napja, melyet idén hagyományőrző, kulturális, közösségi programsorozattal ünnepelnek.

I. A.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Vasárnap tavaszváró kézműves játszóház és családi matiné kapcsolódik a rendezvényhez, valamint ezen a napon adják át a városi kitüntetéseket a Lehel Film-Színházban.

Április 3-án játszóházzal indul a nap a Főnix Műhelyházban, ahová az általános iskolák alsó tagozatos osztályait várják.

A Jász Múzeumban játékos történelmi kalandozáson vehetnek részt az iskolások. A nap folyamán lesz városfelfedező játék is a felső tagozatos és középiskolás diákok részére. A városi könyvtárban műhelyfoglalkozást tartanak a testvérvárosi kapcsolatokban rejlő lehetőségekről, valamint digitális tanösvényt mutatnak be a jászberényi kultúra nyomvonalán.

Az Ifjúsági Közösségi Színtér interaktív előadással és fiataloknak szóló tervezői műhelyfoglalkozással készül az eseményre. 15 órakor ünnepélyesen fogadják a 34. Tavaszi Emlékhadjárat résztvevőit. A programsorozatot a Robimpro Műhely koncertje zárja.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában