Répási István

2023.04.20. 17:30

Ünnepélyes keretek között iktatták be Kenderes új református lelkészét – galériával

Igehirdetés után iktatták be a minap Kenderes-Bánhalma új református lelkészét, nagytiszteletű Répási Istvánt, akit nyolc hónapja hívott a városba a gyülekezet.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Az előzmények: 2022. július 31-én a Kenderesi Református Egyházközség új lelkészt választott, mert nagytiszteletű Cseh Judit egészségi okok miatt lemondott lelkészi állásáról. A református egyházközség egyhangú szavazással nagytiszteletű Répási Istvánt választotta meg az egyházközség lelkészének, akit a minap iktattak be ünnepélyes keretek között.

A lelkipásztorok, egyházi méltóságok templomi bevonulása után igét hirdetett főtiszteletű dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a beiktatás szolgálatát nagytiszteletű Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese végezte. Répási István huszonhat évi szolgálat után érkezett augusztusban Körösszakál és Magyarhomorog református gyülekezeteiből Kenderes-Bánhalmára.

A beiktatása alkalmából a Tiszántúli Református Egyházmegye több lelkésze köszöntötte őt egy-egy igével, de jó szolgálatot kívánt neki Molnár János, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka, F. Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselők, Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Barabásné Forgács Edit, Kenderes polgármestere, valamint Koltavári Attila kenderesi katolikus plébános is.

A lelkipásztort ünnepi műsorral köszöntötték a Liliom óvoda csöppségei és a hittanos-bibliakörös kisiskolások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában