Szépítés

2023.04.27. 12:30

Utcasarkot virágosítanak a ZöldErősök és segítőik Szolnokon

Utcasarok virágosítást tart a Szolnoki ZöldErő Szolnokon a Hunyadi út elején. Segítőket és felajánlott növényeket is várnak.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Újra akcióba lendül a Szolnoki ZöldErő. Ezúttal utcasarok virágosításra várják a természetbarát szolnokiakat április 28-án. A vármegyeszékhelyen, a Hunyadi út elején lévő elhanyagolt utcasarkot, a NAV irodaépület melletti parkoló előtti részt szeretnék kicsit megszépíteni.

Tavaly ősszel már megtisztítottuk a területet, most pedig virágosítani szeretnénk kerti virágokkal. Ehhez kérnénk segítséget. Szükségünk lenne mind virágokra, mind pedig kétkezi munkára is pénteken délután öt órától

 – írják felhívásukban a zölderősök a közösségi oldalukon.

– Olyan évelő növényeket keresünk, amiket a kiskertekből fel tudtok ajánlani. Egyszerű, szárazságtűrő igénytelen virágokra lenne szükségünk. Fontos, hogy a telepített növényzet magassága a hatvan centimétert ne érje el, a beláthatóságot majd ne befolyásolja – részletezik a környezetszépítő csapat tagjai.

Aki tud csatlakozni az akcióhoz, jelentkezhet a Szolnoki ZöldErő tagjainál, közösségi oldalán. Olyanok jelentekzését is várják, akik a növények későbbi gondozásában is segítene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában