Galériával

2023.05.05. 20:55

A redemptio emléknapja Karcagon

1745. május 6-án Mária Terézia királynő engedélyezte a jászkunok megváltakozását, ezzel visszaállítva a szabad kunok és jászok - azaz a Jászkun Kerület -korábbi kiváltságait és önállóságát. Erre emlékeztek Karcagon.

D. E.

Sokan részt vettek a megemlékezésen

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Jászkun Redemptio 278. évfordulójának emléknapjára szervezett karcagi megemlékezésen a Jászkun Redemptio Emlékharangjánál részt vett F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Szele -Király Andrea, a Karcagi Járási Hivatal vezetője, Szepesi Tibor polgármester, Sári Kovács Szilvia alpolgármester, Gyurcsek János alpolgármester, Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász, emeritus jászkun-főkapitány és az intézmények, civil szervezetek képviselői.

A megemlékezésen közreműködött dr. Nagy Molnár Miklós múzeumigazgató, továbbá a Kováts Mihály Huszárbandérium huszárjai. A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak műsora után Illéssy Ádám emeritus nagykunkapitány, az Illéssy kapitányok leszármazottja mondott emlékező beszédet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában