Fejlesztés

2023.05.14. 06:55

A turizmus szempontjából fontos út újul meg Tiszapüspökiben

Hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást, melynek lezárulásával elindulhatnak a Tisza-partra vezető külterületi út felújítási munkálatai Tiszapüspökiben. A település számára a közel 110 millió forintos beruházás a turizmus miatt jelent sokat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Közel két kilométer hosszú útszakasz újulhat meg a közeljövőben Tiszapüspökiben, a szabadstrandhoz vezető külterületi út rendbetételére a Vidékfejlesztési Program pályázatán nyert 107 millió forintot a település. 

Döntött a képviselő-testület, kiválasztotta a tervezőt a kiviteli tervek elkészítéséhez, valamint azt a szakembert, aki a kiviteli tervek birtokában összerakja a közbeszerzési eljárás megindításához szükséges papírokat 

– tájékoztatott Bander József polgármester.

Hozzátette, a Tisza-partra vezető külterületi út illeszkedik a település turizmusfejlesztést célzó terveibe, melybe beletartozik a Tisza-partján álló Ördögszekér Oktatóközpont átalakítása is. Utóbbira közel 200 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában