Köszöntés

2023.05.12. 19:55

„Aki sokat alszik, az mindenről lemarad” – a kemény munkában hisz a 95 évesen is aktív Rózsika néni

A napokban köszöntötték 95. születésnapja alkalmából a tiszatenyői Csikós Bálintnét. Rózsika néni szerint a hosszú élet legnagyobb és legegyszerűbb titka az, hogy nem szabad ellustulni.

Molnár-Révész Erika

Csikós Bálintnét születésnapja alkalmából oklevéllel köszöntötte Kozák Mária alpolgármester

Forrás: Beküldött fotó

Szinte folyamatosan a kertet gondozza, pedig már 95 éves is elmúlt, áprilisban töltötte be ezt a szép kort. A tiszatenyői Csikós Bálintné 1983 óta nyugdíjas, addig a törökszentmiklósi Barneválnál dolgozott, mint ruhakiadó. Mindeközben négy gyermeknek adott életet, azóta unokái, dédunokái és ükunokái is születtek. 1971 óta egyedül él. 

Rózsika néni szerint a hosszú élet t titka a nyugodt környezet, a rengeteg munka, az egyszerű ételek, az ital és dohány teljes mellőzése, valamint a kevés alvás, mert úgy véli, aki sokat alszik, mindenről lemarad...

A szépkorú hölgyet a napokban köszöntötte születésnapja alkalmából Mező József Tiszatenyő polgármestere és Kozák Mária alpolgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában