Összefoglaló

2023.05.13. 20:00

Az Ormos Imre park átadásának második évfordulóját ünnepelték Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Ejtőernyős bemutatóval, bohócokkal, színpadi produkciókkal, kézműveskedéssel és sok-sok lufival ünnepelték szombat délelőtt a helyszínen az Ormos Imre park átadásának második évfordulóját. A két éve átadott parkban hatalmas tematikus játszótér, futókör, kosárlabdapálya, street workout pálya, több mint húszezer négyzetméter zöldfelület és kávézó is várja a látogatókat.

Az 1-es kilométerszelvénynél árokba csúszott egy autó Kunszentmártonban, a Szent Imre herceg utcán május 13-án, szombat délután. 

Váratlan fordulatot vett az Életjel Mentőcsoport zagyvarékasi tűzoltó laktanyájának felújítása: egy óriási lyukat fedeztek fel munka közben. Mint kiderült, egy elágazó, körülbelül tizenöt méter hosszú, korábban szenes pincének használt föld alatti építmény rejtőzik a leendő laktanya alatt melynek a falai ódon téglákkal vannak kirakva.

Bobák József jászberényi vendéglátó szakoktató a magyar gasztronómiáért végzett kimagasló munkájáért a 2022-es év gasztronómusa elismerést vehette át a közelmúltban. Két gyermeke is ezt a hivatást választotta, egyik fia szakács, konyhafőnökként dolgozik, a másik fia pedig mesterpincér, egy toszkán éttermet vezet Budapesten. 

Három év kihagyás után újra megrendezte szolnoki őzbak trófeaszemléjét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Vadász Szövetség és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Vadászkamara. A szakmai fórumnak az MH Kiss József 86. Helikopterdandár művelődési háza adott helyet.

Intézmények energetikai korszerűsítésébe kezdtek Tiszaföldváron. A projekt sajtónyilvános nyitórendezvényét pénteken tartották. Hegedűs István polgármester beszéde után Herczeg Zsolt országgyűlési képviselővel be is járták a helyszínt.

Tovább gyűjtenek a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság autójának rendbetételére, ezúttal a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolában fogtak össze a minap.

Csak a kisebb utómunkálatok vannak hátra, hamarosan befejeződnek a Béke út felújítási munkálatai Tiszapüspökiben. A napokban kerül sor ugyanis a 200 méter hosszú szakasz műszaki átadás-átvételére.

Beigazolódott a szülők szörnyű gyanúja Babicsek Bernát haláláról. A rendőrség először elutasította a vizsgálatot, a család ügyvédje azonban panasszal élt, és újraindították a nyomozást. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, de a munkavédelmi szakértő több szabályszegést is megállapított.

Megköszönte az ítéletet a bíróságon az a nő, aki segített falazni férje gyilkosának Tömörkényben, mégsem kell börtönbe mennie. A most próbára bocsátott nő hazudott a rendőrségnek, hogy ne derüljön ki a gyilkosság. Az áldozat holttestét azóta sem találták meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában