Szoljon Insta

2023.05.13. 16:41

Ejtőernyősugrásokkal és sok-sok mókával ünnepelték a szolnoki park születésnapját – galériával

Ejtőernyős bemutatóval, bohócokkal, színpadi produkciókkal, kézműveskedéssel és sok-sok lufival ünnepelték szombat délelőtt a helyszínen az Ormos Imre park átadásának második évfordulóját.

Molnár-Révész Erika

Számtalan program várta a kicsiket és nagyokat egyaránt az Ormos Imre park átadásának második évfordulóján

Fotó: Kiss János

Kicsivel több mint két éve, 2021. április 30-án adták át Szolnok legnagyobb közparkját, a volt tüdőkórház területén kialakított Ormos Imre parkot. Ezt az évfordulót ünnepelték szombaton a helyszínen, ahol a borult idő ellenére számos család vett részt a színes programokon.

– A közelben lakunk, úgyhogy nagyon sok időt töltünk itt, nagyon szeretjük. Hatalmas, úgyhogy a gyerekek mindannyian megtalálják a maguk kis helyét, ahol szeretnek játszani. Nincs tömeg sem, én csak csupa jót tudok mondani erről a parkról – hangsúlyozta a háromgyermekes Vágó Anita.

– Hetente járunk ide, az Ormos parkba, nagyon szeretjük, hiszen a Tallinn városrész egy üde színfoltja, tüdeje – ezt már egy édesapa, Juhász László válaszolta.

A szülőket és a csemetéket a jeles napon lufihajtogató bohócok, kézműveskedési lehetőségek, színpadi programok, sőt még katonai ejtőernyős bemutató is várta.

– Azért jöttünk el, mert számunkra nagyon fontos az együttműködés a civilek és a honvédség között. Az imént az MH. 86. Helikopterdandár Speciális Ejtőernyős Kiképző Központjának oktatói ugrottak, Hirschler Bence és Gábor, valamint Búzás Sándor tizedes – mondta a helyszínen dr. Bali Tamás ezredes, a MH. Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka

A két éve átadott parkban hatalmas tematikus játszótér, futókör, kosárlabdapálya, street workout pálya, több mint húszezer négyzetméter zöldfelület és kávézó is várja a látogatókat.

– Mostanra kiderült, hogy az Ormos Imre parknak számos funkciót adhatunk, így egyre több gyermekprogramot szeretnénk idehozni. A családok, gyerekek láthatóan nagyon szeretik, és mára Szolnok egyik legkedveltebb közparkjává vált – mondta Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője.

A szolnoki önkormányzat 2016-ban nyújtott be pályázatot a volt tüdőkórház területének rehabilitációjára, ami több mint félmilliárd forint európai uniós támogatást nyert. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2017-ben kezdte átalakítani a területet, ami eredetileg az Állami Tüdőkórház különleges kertje volt, melynek terveit 1947-ben Ormos Imre készítette el. A parkot ezért az 1962-ben Kossuth-díjjal kitüntetett kerttervezőről, egyetemi tanárról nevezték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában