Tanfolyam

2023.05.13. 17:30

Békefenntartási eljárásmódokkal ismerkedtek a leendő honvédtisztek Szolnokon

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves katonai logisztikai alapszakos honvéd tisztjelöltjei az általánosan alkalmazott békefenntartási eljárásmódokkal és technikákkal ismerkedtek meg a napokban.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

ENSZ békeműveleti alapfelkészítésen vett részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) közel húsz honvédtisztjelöltje a közelmúltban a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban. A foglalkozások a békefenntartói eljárások tantárgy keretében zajlottak, a kihelyezett szolnoki órákért a hallgatók kreditpontokat kaptak, a tantárgy gyakorlati jeggyel zárult – tájékoztatott az MH BTKK.

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves katonai logisztikai alapszakos honvéd tisztjelöltjei az általánosan alkalmazott békefenntartási eljárásmódokkal és technikákkal ismerkedtek meg. A leendő honvédtisztek a felkészítés során elméleti és gyakorlati foglalkozásokon sajátították el egyebek mellett az angol nyelvű rádió hírváltás szabályait, megismerkedtek a megfigyelőpontok telepítésének, üzemeltetésének sajátosságaival, továbbá a műveleti területen megkövetelt viselkedési szabályokkal. Gyakorolták a tárgyalástechnikát, valamint a tolmácskezelést, emellett megtanulták, mi a teendőjük egy baleseti helyszínen.

A hallgatók az elméletben megszerzett tudásukról a terepen adtak számot. A záró feladatot Szolnokon rendezték meg egy komplex járőrgyakorlat keretében, amelyen a tisztjelöltek fegyvertelen ENSZ katonai megfigyelőként vettek részt.

A felkészítés az oklevelek átadásával ért véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában