Vizsgálják a sztrádát

2023.05.18. 16:00

Felmérik, hogy okozott-e kárt az M4-esen hömpölygő víz és sár

A szerda esti eset után jelenleg is dolgozik az autóút „rendbetételén” az M4-es kezelője, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Felmérik az esetleges károkat is.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Víz- és sárátfolyás miatt lezárták az M4-es autóutat szerdán Albertirsa térségében. Az esetet nagy érdeklődés kísérte, sokan találgattak, hogyan fordulhatott elő ilyen dolog egy komolyan megtervezett úton. Az M4-es autóút kezelőjét, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t kerestük meg, s kértük, számoljon be az eset részleteiről, az azzal kapcsolatos eseményekről.

Hirtelen nagy mennyiségű csapadék esett ezen a területen, a napi, sőt heti mennyiség sokszorosa is lehullott. Emiatt alakult ki víz- és sárátfolyás az autóúton

– olvasható a MKIF Zrt. kommunikációs igazgatóságának válaszában.

Az illetékesek a helyreállítással kapcsolatban rámutattak, hogy a kollégáik szerda este, a pályazár elrendelése után azonnal megkezdték a munkálatokat. 

Húsz-huszonöt kollégánk egész éjjel dolgozott hét munkagéppel, hogy az útpályát megtisztítsák. Ennek keretében a sár és víz eltakarítása, az útfelület tisztítása, a pálya szerkezetének ellenőrzése a feladat.

– A munkák függvényében a Szolnok felé tartó oldalon már éjjel nulla óra negyven perckor teljes szélességében átadtuk, a főváros felé tartó oldalon egy sávon csütörtökön reggel nyolc óra tíz perckor indult meg a forgalom. Ott azért egy sávon, mert a kollégák még később is folyamatosan vizsgálták, hogy a nagy mennyiségű csapadék milyen kárt okozott az út felépítésében – részletezték az illetékesek.

A kérdésre, miszerint megakadályozható-e, hogy mindez újra megtörténjen, elmondták a kollégák, szakemberek felmérik a lehetőségeket.

– Az M4-es térségében, ahogyan az ország más részein is, az elmúlt napokban az átlagos csapadékmennyiség sokszorosa hullott. A hazai vízelvezető rendszerek azonban sajnos nem ilyen mennyiségű víz elvezetésére lettek kiépítve. Ennek ellenére kollégáink természetesen megvizsgálják, hogy milyen lehetőségek vannak – közölték végül a kommunikációs igazgatóság munkatársai.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában