Szoljon podcast

2023.05.11. 12:24

Friss homokot visz egy szolnoki cég néhány városi bölcsődébe

Egy szandaszőlősi cég homokot ajánlott fel szolnoki bölcsődék homokozóiba. Az első fuvart a Csillagfürt bölcsődébe vitték csütörtök délelőtt.

Rimóczi Ágnes

Homok adomány érkezett Szolnokon több bölcsődébe

Fotó: Nagy Balázs

Friss, tiszta homok került a szolnoki Csillagfürt bölcsőde homokozóiba csütörtökön délelőtt. A homokot a Szanda Tüzép ajánlotta fel, a Tallinn-Alcsi Városrészért Egyesület közbenjárásával jutott el a városrész gondozási intézményébe. A szandaszőlősi cégnek köszönhetően egyébként a Városmajor úti bölcsőde mellett még öt másik tagintézményben frissül majd a homokozókba való.

A szandaszőlősi tüzép munkatársai összesen tizenkét köbméter homokot szállítanak majd ki a város különböző bölcsődéibe. Ide most két köbmétert hoztak, ezt a karbantartó kollégák három homokozóban osztják szét, a gyerekek friss homokban hódolhatnak egyik kedvenc időtöltésüknek

 – mondta el Ádám Csaba a helyszínen a homok kiszállításakor. 

A Tallinn-Alcsi Városrészért Egyesület vezetője kiemelte, ez az eset jó példája az összefogásnak. 

– Szerencsére vannak olyan cégek, akik csatlakoznak hozzánk, olyan vállalkozások, akik egyesületünk munkáját felajánlásokkal segítik. Ezekkel és programjaink által tudunk tenni a lakókörnyezetünkért – emelte ki az egyesület elnöke.

A friss homokot a Csillagfürt bölcsőde gyerkőcei máris szerették volna birtokba venni, amit az elrendezés után meg is tehetnek. Az intézményben nemcsak az apróságok, de a felnőttek is örömmel fogadták a felajánlást.

 – Hálásak vagyunk ezért a nemes gesztusért. A homokozás nagyon fontos a gyermekek életében, számos tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít a kisgyermekek számára, s hozzájárul a környezeti neveléshez, amelyet már ebben a korban érdemes elkezdeni – emelte ki Szabóné Deák Elvira. 

A bölcsődevezető hangsúlyozta: jelenleg 61 kisgyermek jár a bölcsődébe, ennyien tölthetik majd az idejüket a megújult homokozóban, közben játszva tanulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában