Szolnok Városi Állatotthon

2023.05.04. 17:27

Imádnivaló négylábúak várják, hogy végre örökbe fogadja őket valaki – galériával

Számos kidobott, elhagyott, vagy éppen gazda nélkül született kutya talált átmeneti otthonra az elmúlt hónapokban a Szolnok Városi Állatotthon munkatársainak hála. A négylábúak most arra várnak, hogy valaki örökbe fogadja őket.

Köllő Judit

A tizenhét éves Fifit egy éve mentették a Zagyvából

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnok Városi Állatotthon dolgozóinak köszönhetően egyre kevesebb a kóbor eb a vármegyeszékhelyen. Keskenyné Dobos Krisztina állatotthon-vezető és Dienes Bettina állatgondozó állítása szerint azonban a korábbi évekhez képest idén csekély az örökbefogadók aránya a menhelyen...

– Célunk, hogy olyan családot találjunk védenceinknek, mellyel összeillenek – fejtette ki Dienes Bettina.

 Többek között azért is jó menhelyről örökbe fogadni, mert mi pontosan ismerjük az adott négylábút, így könnyen tudunk segíteni az újdonsült gazdának 

– tette hozzá a szakember.

Az állatgondozó szerint első lépésként fel kell mérnie az örökbefogadónak, hogy valóban felkészült-e egy új családtag érkezésére. A legtöbb esetben át kell gondolni, hogy van-e elegendő ideje, energiája és anyagi háttere ahhoz, hogy akár húsz évig is felelősségteljes gazda legyen. Éppen ezért az örökbefogadás folyamata a feltérképezéssel kezdődik: egy bemutatkozó levelet követően a gondozók több alkalommal értekeznek a leendő gazdákkal, akik eközben megismerkedhetnek az állatotthonban élő kutyákkal is. Konzultálhatnak életkörülményeiről, és arról, hogy melyik kutyákat ajánlják az életvitelükhöz.

Ottjártunkkor több imádni való négylábút ismerhettünk meg, melyek egytől egyig tökéletes társak lehetnek. Apolló, Fifi és Mütyi sokáig utcakutyaként tengette életét, most azonban mindhárman szerető és gondoskodó gazdára várnak a Szolnok Városi Állatotthonban.

– Apolló például kiváló társ lehet egy mozgalmasabb családnak, figyelmes és bújós négylábú – részletezte Bettina. – Tanulékony és szófogadó eb, nagyon várja már, hogy komolyabban kötődhessen valakihez. Sokan nem mernek menhelyi kutyát örökbe fogadni, éppen ezért kérünk mindenkit, hogy látogasson el hozzánk, ahol meggyőződhetnek arról, hogy nincs is jobb négylábú kutyatárs a menhelyinél!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában