Nehéz a helyzet

2023.05.21. 15:30

Még mindig kísért a múlt Tiszatenyőn, újra a kerékpárúttal van baj

Magánterületen megy keresztül a Törökszentmiklóst és Tiszatenyőt összekötő bicikliút egy szakasza, amennyiben ez év végéig így marad, az önkormányzatnak vissza kell fizetnie a beruházás 260 millió forintos összegét. A kerékpárúttal korábban is akadtak gondok, ugyanis műszaki hibák miatt nem fejeződött be határidőre a beruházás.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

2018 nyarán rakták le az alapkövét, de csak az új önkormányzati ciklusban, 2020-ban készült el a négy kilométer hosszú kerékpárút Tiszatenyő és Törökszentmiklós között. A csúszás oka az volt, hogy a közútkezelő nem vette át az elkészült beruházást, mert nem felelt meg a pályázatban leírt műszaki feltételeknek. Ez azt is jelenthette volna, hogy az önkormányzatnak vissza kellett volna fizetnie az erre elnyert 260 millió forintos uniós támogatást. Végül az új vezetés haladékot kapott, így teljesen elkészülhetett és ma már sokan használják a két települést összekötő kerékpárutat. 

Nemrég azonban újabb csontváz esett ki a szekrényből, az út mintegy 30 méter hosszú szakasza, illetve a kerékpártároló területe egy magánportára nyúlik be. 

– Nem egyszerű a történet, mert jelenleg nem tudjuk megvenni az ingatlant, ugyanis több tulajdonosa van, és jelzálog terheli. Jelenleg a bankkal tárgyalunk, hogy ennek ellenére hogyan tudná az önkormányzat megvásárolni a területet. A lakók is beleegyeztek, a banki egyeztetések is bizakodásra adnak okot, de szorít a határidő, ugyanis, ha idén nem sikerül megoldani a helyzetet, akkor vissza kell fizetni a beruházás árát – tájékoztatott Mező József polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában