Tömegközlekedés

2023.05.04. 06:55

Nagy változások jönnek a szolnoki menetrendben, a szolgáltató az utasok véleményét is várja

Új buszmenetrendet dolgozott ki a Volánbusz Zrt. Szolnokon. A változásokat internetes útvonaltervezőben ismerhetik meg az érdeklődők.

Hartai Gergely

Hosszú évek után megújul Szolnok buszmenetrendje

Forrás: Szolnok város hivatalos Facebook-oldala

A vármegyeszékhely közösségi közlekedési közszolgáltatója, a Volánbusz Zrt. új menetrendet dolgozott ki a városban jelentkező utazási igények hatékonyabb kiszolgálása érdekében – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a polgármesteri hivatal. Mint írják, az alábbi linkre kattintva érhető el az a hálózati térkép és útvonaltervező, amellyel a helyi közösségi közlekedésben tervezett menetrendet ismerhetik meg az érdeklődők.

Az új online felületen lehetőség van a menetrenddel kapcsolatos véleményeket is megosztani, azokat a Volánbusz Zrt. szakemberei vizsgálják meg – tájékoztatott a városháza.

A szakemberek minden autóbuszvonalra vonatkozóan szövegesen is összefoglalták a tervezett változtatásokat. 

Komoly módosítások érintik például a szandaszőlősi vonalcsoportot. Bevezetnék a 7-es (a mai 7 és 27 együtt), a 8-as (a mai 8 és 28 együtt), a 17-es (az új 7-es Pletykafalun át a Volánbuszig hosszabbítva), és a 18-as (az új 8-as Pletykafalun át a Volánbuszig hosszabbítva) számozást. A mai 7Y, 8Y, 27, 28 jelzések megszűnnek, szerepüket ezek az új vonalak látják el. Az új 7, 8, 17, 18-as járatok mindegyike érinti a Tóth Árpád utat. A 17 és 18-as járatok abban térnek el a 7 és 8-as járatoktól, hogy meghosszabbított útvonalon közvetlen, óránkénti eljutást biztosítanak a TESCO áruházhoz, sőt, egészen a Volánbusz telephelyéhez is. Mindezeken felül minden járat körjáratként közlekedik a vasútállomástól.

Jelentős változás továbbá, hogy új vonalcsoportot is bevezetnek (23-23A-23E). A 23-as (a mai 34Y és 24 együtt) a Kőrösi út – Vasútállomás – Autóbusz-állomás – Széchenyi városrész – Vasútállomás útvonalon közlekedik. A 23A jelű (a mai 34Y és 24A együtt) a Vasútállomás – Széchenyi városrész – Autóbusz-állomás – Jubileum tér – Kőrösi út útvonalon közlekedne. Míg a 23E a Vasútállomás – Széchenyi városrész – Vásárcsarnok – Templom utca – Kőrösi út útvonalon haladna. Az új vonalon közvetlen eljutást biztosítanának a Széchenyi városrészből a Tiszavirág híd felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában