Szolnok

2023.05.18. 06:55

Számos szakmát kipróbálhattak a diákok

Megkönnyíti a pályaválasztást, ha a gyerekek minél több foglalkozással, munkafolyamattal ismerkedhetnek meg élőben. A szolnoki Kassai úti általános iskola szerdán ilyen programot szervezett a tanulóknak.

Kovács Berta

Az Agórában a gyerekek megtudták, hogy kell egy bábelőadást színpadra vinni a szerepléstől a technikai háttér biztosításáig

Fotó: Mészáros János

A legkülönbözőbb helyszíneken ismerkedhettek az egyes szakmákkal, munkafolyamatokkal a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai. Az intézmény pályaorientációs napján elsőtől a nyolcadikig minden osztály más-más munkahelyet keresett fel.

Kis Olga intézményvezető-helyettes elmondta, e napot minden esztendőben megtartják, egyik évben a Szolnoki Szakképzési Centrum szervez számukra programot, másik évben pedig az iskola a szülők segítségével szervezi meg, hogy a diákok szakmákkal ismerkedhessenek.

E napon az egyes osztályok például a tűzoltóságnál, mentőállomáson, a Hetényi Géza Kórházban, hotelben, jelmezvarrodában, takarékpénztárban, kulturális intézményben ismerkedhettek a különféle foglalkozásokkal, még a Rotary Klubot is meglátogatta egyik osztály.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban például a hetedikesek találkozhattak az itt végezhető különféle munkafolyamatokkal. Négy helyszínen a kézművesség, a rendezvényszervezés, a kiállítás szervezés és egy csillagászati előadás lebonyolításának részleteivel ismerkedhettek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában