Szoljon podcast

2023.05.25. 06:55

Új óvodát építenek Szandaszőlősön

A vármegyei önkormányzat egy Európai Uniós támogatásnak köszönhetően közel 705 millió forintból újjáépíti a Szandaszőlősi Eszterlánc Óvodát. A projekt célja a négy régi csoportszoba elbontása, annak érdekében, hogy a mai kornak megfelelő és minden igényt kielégítő öt új csoportszobának helyet adó óvodát hozzanak létre, amely 125 férőhelyet biztosít a jövőben.

Köllő Judit

Az eseményen az alapkőletételt Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a Süni csoporttal közösen tette meg

Fotó: Nagy Balázs

Az „Új óvoda építése a szandaszőlősi városrészben” című projekt alapkőletételére látogattunk, ahol Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket.

– Számtalan kiváló intézmény működik Szandaszőlősön, amelyek körében a családok biztonságban érezhetik magukat – kezdte mondanivalóját dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. 

– Minden olyan humán közszolgáltatás rendelkezésre áll ebben a városrészben, ami miatt jó itt élni. Nehéz személyes élmény nélkül megszólalnom, hiszen amikor életemben először iskolába vitt a lábam, a szüleim kitettek az autóból és megmutatták merre kell tartanom a szandaszőlősi óvoda felé. Azt gondolom, hogy akkor és most is egy kiváló pedagógiai intézmény az eszterlánc óvoda, amely megérdemel egy korszerű és új épületet.

Zajlanak a munkálatok
Fotó: Nagy Balázs

Szalay Ferenc hozzátette: 

A város költsége 43 milliárd forint, melyből több mint 20 milliárd fejlesztésekre fordítódik. Mindig komolyan vesszük azt a tényt, hogy bármilyen körülmények között is, de előre kell menni és haladni. Nagyon köszönöm mindenkinek a munkáját, aki ebben a projektben szerepelt, hiszen most is alázatos és szorgalommal teli szakemberekkel vagyunk körülvéve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában