Beavatkozás

2023.05.03. 13:18

Visszavágták a korhadt fákat a szolnoki Bástya úton

Korhadtak a fák, ezért kellett visszavágni azokat a szolnoki Bástya úton.

Rimóczi Ágnes

A közönséges pagodafák ilyen erőteljes visszavágását a korhadás indokolja

Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Facebook-oldala

Az elmúlt napokban a szolnoki Bástya úti fák aktuális állapota volt a téma egy Facebook-csoportban. A kérdésekre, felvetésekre szintén egy posztban reagált a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. közösségi felületén. 

– Reméljük, a szakmai válasz kielégítő lesz és eljut azokhoz, akik aggódnak a város zöld értékeiért, hiszen ez közös bennünk – kezdték válaszukban az illetékesek. Rámutattak: a közönséges pagodafák ilyen erőteljes visszavágását a korhadás indokolta, jó néhány ág leszakadásától kellett ugyanis tartani. 

– Alapvetően erre a fafajtára jellemző, hogy idős korában törésre hajlamos, ezért célszerű a könnyítésük. Szerencsére azonban nagyon jól regenerálódik a kéreg alatt található rejtett rügyekből, így a megújuló koronáik egy-két éven belül biztosíthatják a park kedvező mikroklímáját, mindezt olyan feltételekkel, hogy ne jelentsenek veszélyt a közterületet használók számára – részletezték a városüzemeltetés kollégái.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában