Galériával

2023.06.04. 16:30

A gyermekek tiszteletére ültettek fát Jászapátin

Jancsi Bohóc és az Óperenciás Gyermekzenekar mosolyt varázsolt az arcokra.

Illés Anita

Gyermeknapi vigadalom szórakoztatta a kicsiket Jászapátin

Fotó: Pesti József

Faültetéssel kezdődött a gyermeknapi vigadalom szombat délután Jászapátin.

– A gyermek nagy áldás a család számára. Nagyon fontos a szeretet, a támogatás és az odafigyelés, amit feléjük mutatunk. Minden gyermek egy csoda. Szeretlek! Büszke vagyok rád! Sajnálom! Megbocsátok. Meghallgatlak. Ha ezt az öt kifejezést hallja a gyermek a szülőtől, akkor érzi, hogy tiszteljük, figyelünk rá – hangsúlyozta ünnepi beszédében Pallagi Imréné, az Önálló Óvodai Intézmény vezetője, az oktatási, társadalmi bizottság elnöke.

Az elmúlt évben született 105 gyermek tiszteletére a hagyományoknak megfelelően a városközpont parkjában ültettek el egy fát, melynek emléktábláján az apróságok nevei olvashatók. Ebben az évben nem csak a Jászapátin letelepedett szülők gyermekeinek ültették el a fát, hanem az elszármazott családok gyermekei számára is.

A rendezvény a főtéren folytatódott, ahol szórakoztató programok várták a lurkókat. Jancsi Bohóc interaktív műsora és az Óperenciás Gyermekzenekar koncertje mosolyt csalt az arcokra. A vidám kavalkádot többek között kézműves foglalkozás, népi játékok, csillámtetkó, ugrálóvár, a Rácz Aladár Zeneiskola tanárainak és növendékeinek játékos hangszerbemutatója színesítette. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő édességgel lepte meg a gyerkőcöket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában