Hagyomány

2023.06.12. 13:30

A városházán tettek látogatást a ballagó óvodások Újszászon

A ballagó óvodások fogadása már évek óta hagyomány az újszászi városházán. Az iskolába készülő gyerekek a napokban tettek látogatást ott.

Rimóczi Ágnes

Dobozi Róbert kérdezte a gyermekeket jövőbeli céljaikról is

Forrás: Dobozi Róbert Facebook-oldala

Újszászon immár hagyomány, hogy a végzős óvodások ellátogatnak a városházára. Idén is megtartották a különleges programot, a polgármester örömmel fogadta a lelkes ovisokat. 

– Miután közösen átbeszéltük az iskolakezdés várható nehézségeit, áttekintettük településeink jelképeit és megismerkedtünk a város híresebb épületeivel, látnivalóival. Örömmel állapítottam meg, hogy óvodásaink idén is nagyon felkészülten és céltudatosan vágnak bele életük következő kalandjába, az évtizedekig tartó tanulásba – fogalmazta meg gondolatait Dobozi Róbert az eseménnyel kapcsolatban. 

Az évek során hagyománnyá vált a gyermekek városházán tett látogatása
Forrás: Dobozi Róbert Facebook-oldala

A polgármester arról is beszámolt, hogy kíváncsian kérdezte a gyerekeket az álmaikról, céljaikról. 

– Ha valóra válnak az álmok, akkor hosszú távon biztosított lesz településünk jövője fodrászokból, körmösökből, tudósokból, művészekből és mozdonyvetőkből, de katonákból, állatorvosokból és tűzoltókból is. Külön örömmel hallottam, hogy a 2040-ben tartandó önkormányzati választásokon már biztosan lesz két polgármester-jelöltünk is, és egy kislegény nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint egyenesen a miniszterelnöki bársonyszéket – mesélte a városvezető.

Dobozi Róbert hozzátette: nagy hiány van ebben a világban valóra váltott álmokból, de a lelkes szempárokba nézve úgy gondolja, elérhetővé válik minden, ha van elég hitünk hozzá. Ehhez kívánt minden jót a gyerekeknek.

Az apróságok rajzokkal és énekkel ajándékozták meg a városvezetőt és az önkormányzat dolgozóit, akik finom süteménnyel és üdítővel kínálták meg kis vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában