Nem olcsó mulatság

2023.06.15. 19:55

Arany nyaklánc, élményekkel teli utazás – ezek most a legdivatosabb ballagási ajándékok a Jászkunságban

Jogosítvány, utazás vagy akár drága ékszer – manapság számtalan ballagási ajándék közül választhatunk, elképzeléseinknek csak a pénztárcánk szabhat határt. Utánajártunk a trendeknek – melyek a legnépszerűbb ajándékok a Jászkunságban?

Köllő Judit

Aschenbrenner Anna a legnépszerűbb arany karkötőket mutatja

Fotó: Nagy Balázs

Az egyik szolnoki ékszerüzlet eladója, Aschenbrenner Anna arról számolt be hírportálunknak, hogy máig töretlen az arany ékszerek iránti kereslet az év ezen szakaszában.

– Rendkívül népszerű az arany. Manapság akár már óvodai ballagásra is sokan választanak ilyen ajándékot. A nyaklánc, a karkötő és a fülbevaló továbbra is sláger népszerű az ékszerpiacon. Kollégáimmal azt vesszük észre, hogy a mai napig igen nagy kultuszát éli az arany ékszerek ajándékozása ballagásra. Talán ez az egyetlen meglepetés, ami soha nem megy ki a divatból... 

Ilyenkor, a ballagások idején sokkal nagyobb a kereslet ezekre az ékszerekre, észrevehető, hogy a legtöbben biztosra mennek. Sőt, az sem újdonság, hogy nem csak a ballagó hölgyeknek, hanem a fiatal uraknak is sokan választanak valamilyen hozzájuk illő arany nyakláncot vagy karkötőt

– részletezte Aschenbrenner Anna.

Az arany tehát örök slágernek tekinthető, de vajon mi a helyzet az ékszereken túli világban?

Szép számmal akadnak például, akik élményt ajándékoznak. Pláne, ha az még hasznos is! Ilyen például a jogosítvány megszerzése. Az egyik szolnoki autósiskola vezetője, Vadas Attila kihangsúlyozta: számos ajándékutalvány közül választhatnak azok a családtagok, vagy ismerősök, akik vezetéselméleti oktatással szeretnék meglepni a ballagókat.

– A legtöbben ajándékutalványt választanak – magyarázta. – Sokan pedig az elméleti oktatást és az egészségügyi vizsgát részesítik előnyben, de akadnak olyanok is, akik a komplett jogosítvánnyal ajándékozzák meg gyermeküket.

Szabó Juliannának idén ballag nyolcadikos gyermeke. Elmondása szerint ilyenkor a családjukban bevett szokás volt a pénz ajándékozása, idén azonban valami másban gondolkodnak...

– Egy ballagás mindig jó apropó arra, hogy az egész család együtt legyen – mesélte az édesanya. – Sokáig pénzt adtunk ajándékba a család ballagó fiataljainak, mely elsőre jó ötletnek bizonyul, hiszen arra költötték, amire szerették volna, viszont hiányzott a meglepetés élménye. Ezért idén pár napos belföldi utazást adunk fiunknak. Nagyon fontos számukra a kirándulás és a közös élmények megszerzése, így férjemmel és fiammal egy hosszú hétvégére megyünk a Dunakanyarba. Főleg túrázni és pihenni fogunk, megnézzük Dömöst, a Rám-szakadékot és. Azt gondoljuk, hogy a közös együttlét és az új élmények felejthetetlen ajándéknak számítanak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában