Jászárokszállás

2023.06.11. 10:30

Árvízveszély: megerősítették a védelmi vonalat a Réde patakon

Összefogással védték Jászárokszállás lakóit.

Illés Anita

Több száz homokzsákkal erősítették meg a gátat

Forrás: Antal Péterné Szerző Ildikó Facebook-oldala

900 homokzsákkal erősítették meg péntek éjjel a védelmi vonalat a Réde patak koronáján, hogy Jászárokszálláson meg ne ismétlődjön a 2010-es árvíz – tájékoztatott közösségi oldalán Antal Péterné Szerző Ildikó.

A város polgármestere köszönetet mondott  minden önkéntesnek, jászárokszállási lakosnak, aki az éjjel segített. 

– A Városgondnokság dolgozói megtöltöttek 900 homokzsákot, átszállították, pakolták. Mezei Tibor tűzoltóparancsnok irányításával a tűzoltók és az önkéntes árokszállási lakosok építették a gátat. A gátra járművel nem mehettünk már, ezért Csomor Tamás a TSZ vezetője rendelkezésünkre bocsátott olyan járművet, amivel Mongyi Misi bejutott a helyszínre a zsákokkal. 

A helyszínen Bódi Csaba biztosította a területet, segítette a munkát. Czuczu Krisztián, a polgárőrség vezetője a polgárőrökkel a közúton biztosította a helyszínt, a rendőrség is segített. Köszönöm  Vámosgyörk, Jászfényszaru, Heves, Gyöngyös,   támogatását is. Nagyon hosszú, s nehéz éjszaka volt, hihetetlen összefogással. Hálás szívvel köszönöm mindenki áldozatos munkáját - írta a városvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában