Probléma

2023.06.21. 18:30

Az alpolgármester szerint csak a tanév végének örültek a buszon hangoskodó bői diákok

Közleményt jelentetett meg a napokban Tiszabő önkormányzata azzal, hogy a Volánbusz Zrt. már többször jelezte, hogy folyamatosan problémák vannak bizonyos helyi lakosokkal utazás közben. Mint kiderült, diákokról van szó. A település alpolgármestere úgy tudja, csak egyszer fordult elő ilyen eset, a Volánbusz pedig nem reagált érdemben az ügyre.

Molnár-Révész Erika

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Pöltl Zoltán

Kulturálatlan módon viselkednek és inzultálják a sofőrt a menetrend szerinti járatokon bizonyos utasok– ilyen panaszokat jelzett már többször is a közelmúltban a Volánbusz Zrt. a tiszabői önkormányzat felé, legalábbis az önkormányzat napokban megjelentetett közleménye szerint. 

– A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint amennyiben ez a cselekedet rövid időn belül nem szűnik meg, az érintett járatok működése veszélybe kerülhet. Kérjük a lakosságot, hogy nagyobb figyelmet fordítson erre a problémára – áll a helyhatóság felhívásában.

Az ügyben megkerestük a tiszabői önkormányzatot is. A település alpolgármestere azt mondta, tudomása szerint csak egyszer, az utolsó tanítási napon történt hangoskodás a Szolnokról Tiszabőre tartó délutáni járaton.

Arról volt szó, hogy a gyerekek nagyon örültek annak, hogy vége az iskolának, ezért hangosabbak voltak a szokásosnál, játszottak, hülyéskedtek. Ez nem tetszhetett a buszsofőrnek

 – válaszolta kérdésünkre Bíró Zoltán.

Kérdéseinket feltettük a Volánbusz Zrt-nek is, a levélhez a közleményt is csatoltuk. 

– Tájékoztatjuk, hogy nincs információnk a közleményről, annak tartalmáról és megjelenéséről senki nem egyeztetett társaságunkkal – reagált megkeresésünkre a cég. –  Közszolgáltatási feladatainkat – a megrendelő által meghatározott kritériumok szerint – természetesen minden körülmények között teljesítjük. 

– Ugyanakkor tisztelettel kérjük utasainkat, hogy legyenek együttműködőek, tartsák be az utazási feltételeket, vigyázzanak autóbuszaink épségére, és ezzel tegyék lehetővé, hogy közfeladatot ellátó autóbusz-vezetőink biztonságosan eljuttathassák a járatainkat igénybe vevőket az úticéljukhoz – tette hozzá a Volánbusz Zrt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában