Megemlékezés

2023.06.03. 15:02

Külhoni és hazai mozgássérültek ünnepelték együtt az Összetartozás Napját Szolnokon

Trianonról emlékeztek meg a vármegyeszékhelyen a szolnoki székhelyű Parasportpress Jövőjéért Alapítvány rendezésében a Hild Viktor Könyvtárban, szombat délelőtt.

Molnár-Révész Erika

Az eseményen jó hangulatú beszélgetésre is lehetőség volt

Fotó: Mészáros János

A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola műsorával kezdődött az ünnepi megemlékezés a Hild Viktor Könyvtárban tartott összetartozás napi rendezvényen. Az eseményen több hazai és határon túli mozgássérült szervezet is részt vett, továbbá a beregszászi születésű dr. Tóth Erzsébet, a MÁV Kórház Rehabilitációs Osztályának főorvosa, aki 30 éve telepedett le Szolnokon.

– Magyar családba születtem, magyar környezetben nevelkedtem, abban az időben Beregszász lakosságának 80 százaléka magyar volt. Nyilván ez idő alatt sok minden változott.

Úgy nőttem fel és nevelkedtem, hogy magyar vagyok. Imádok utazni, és amikor a világot járom, mindig büszke vagyok a magyarságomra

– hangsúlyozta beszédében dr. Tóth Erzsébet. 

Az eseményen megjelenteket Petrovay Zoltán, a Szandai Futóklub elnöke, volt önkormányzati képviselő köszöntötte. 

Petrovay Zoltán, a Szandai Futóklub elnöke
Fotó: Mészáros János

– 103 esztendővel ezelőtt vesztette el a magyar nemzet Európa bölcsességébe vetett hitét. A történelem legigazságtalanabb békediktátumát fogadta el Európa. Családokat szakítottak szét, egy nép történelmi és kulturális örökségét söpörték le az asztalról egy pillanat alatt – kezdte gondolatait az elnök, aki a sport összetartó erejéről is beszélt. 

Hisszük, hogy a sportnak nagyon erős karakterformáló és identitásmegőrző szerepe van, a legnehezebb az, hogy rászánjuk magunkat, elinduljunk, és megtegyük azokat a sporttevékenységeket, amiket szeretnénk

– mondta. 

A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában