Kivitelezés

2023.06.16. 15:30

Már csak az utolsó simítások vannak hátra, modern kollégium épül Törökszentmiklóson

Június végére befejeződhetnek a katolikus kollégium építési munkálatai Törökszentmiklóson, jelenleg már csak néhány burkolási és festési munka van hátra. A közel 100 férőhelyes intézményhez egy 650 adagos konyha is épült.

Molnár-Révész Erika

Tekes Béla építésvezető szerint a munkálatokkal hamarosan végeznek

Fotó: Mészáros János

Még zajlanak a munkálatok a katolikus templom mellett álló volt általános iskolából, és az egykori Pánthy leányneveldéből kialakított kollégiumban, Törökszentmiklóson.

– A régi épület felső része 95 százalékban elkészült, a nyílászárók hiányoznak még, az alsó szinten jelenleg a burkolási munkák zajlanak. Reményeink szerint a hónap végére végzünk, és megtörténhet a műszaki átadás-átvétel – tájékoztatott Tekes Béla megbízott építésvezető.

Az L-alakú, újabb épületrészben kettő, három, valamint hat férőhelyes szobák várják majd a diákokat, a földszinten akadálymentes szobákat, orvosi helyiségeket, valamint mosókonyhát alakítanak ki. A volt kazánházból 650 adagos főzőkonyha készült.

A beruházást mintegy 800 millió forintból valósítja meg az Egri Főegyházmegye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában