Fejlesztés

2023.06.28. 20:30

Napelemes rendszer került az abonyi Pingvines óvodára

Az emelkedő rezsidíjak miatt igyekszik csökkenteni energiafelhasználását intézményeiben az abonyi önkormányzat. Legutóbb a Pingvines Óvoda Arany János utcai épületére kerültek fel napelemek, ezzel segítve a takarékosabb üzemeltetést.

Hartai Gergely

Az óvoda tetejére a napokban telepítettek napelemes rendszert a szakemberek

Forrás: Abony város Facebook-oldala

A növekvő rezsiköltségek indukálták, hogy a helyi önkormányzat megpróbálja csökkenteni és optimalizálni az energiafelhasználását saját intézményeiben. Ezért, ahol lehetett, energetikai korszerűsítésre pályáztak, több esetben pályázati kiírás hiányában önerőből végezték el a szükséges beruházást – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán az abonyi polgármesteri hivatal. A városháza közölte: korábban a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde tetejére felkerült egy napelemrendszer, a minap pedig a Pingvines Óvoda Arany János utcai épületére tettek fel a szakemberek összesen 15 elemet. A beruházás önerőből valósult meg.

A hivatal azt ígéri, hogy az energetikai korszerűsítések folytatódnak. Céljuk ugyanis az, hogy minél több helyen megújuló energiaforrásokkal váltsák ki a drágább megoldásokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában