Múltidézés

2023.06.20. 17:30

Ötven éve ballagtak a Tiszaparti Gimnáziumból, a napokban osztálytalálkozót tartottak

A volt osztálytársak számára nagy örömet jelentett, hogy az emléknapra eljött a 95 esztendős matematika tanáruk is.

Mészáros Géza

Az ötven évvel ezelőtt ballagók osztálytalálkozója 2023-ban

Forrás: Beküldött fotó

A szolnoki Tiszaparti Gimnázium ötven esztendővel ezelőtt elballagott IV.D osztályának tanulói találkoztak újra, fél évszázaddal később, most június 10-én. Az akkor érettségizett huszonegy tanuló közül sajnos csak tizenketten tudtak eljönni a jeles eseményre. Az egykori osztályfőnökük, Simon Ferencné, illetve három osztálytársuk időközben elhunyt, hatan pedig családi okok miatt nem tudtak megjelenni, és újra beülni a valamikori osztálytermük padjaiba.

A Tiszaparti Gimnázium IV.D-s diákjai 1973-ban
Forrás: Beküldött fotó

A jelenlévők számára viszont nagy-nagy örömet jelentett, hogy velük lehetett szeretett matematika tanáruk, Földes József is, aki idén betöltötte a 95. életévét.

Az iskolában megtartott kései „osztályfőnöki” óra után az osztálytársak egy közeli étteremben, vacsora mellett folytatták az ilyenkor elmaradhatatlan sztorizást, a felejthetetlen emlékek felidézését. Megegyeztek abban is, hogy az elkövetkező időben évente megrendezik az osztálytalálkozót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában