Szoljon podcast

2023.06.29. 19:04

Több színpadon is programokkal várják a fiatalokat

Idén is több izgalmas programmal várják a fantasy világ iránt érdeklődőket a negyedik SzolnoCon rendezvényen. Az idei eseményt július 8-án, szombaton rendezik.

Köllő Judit

Czakóné Gaczov Katalin (balról), Pinkóczi Lilla és Dobos Zsófia ismertette a programot

Fotó: Köllő Judit

Ebben az évben negyedik alkalommal szervezi meg a Verseghy Ferenc Könyvtár az alföld legnagyobb animés, gamer rendezvényét, a SzolnoCont. A programsorozatot csütörtökön délelőtt Czakóné Gacov Katalin intézményvezető, valamint Dobos Zsófia és Pinkóczi Lilla szervezők ismertették. 

Programunk célja a fantasy és a gamer világ népszerűsítése

– hangsúlyozta beszédében Czakóné Gaczov Katalin intézményvezető. 

– A rendezvény évről évre folyamatosan fejlődik, hiszen alig négy évvel ezelőtt egy kisebb rendezvénynek indult, tavaly viszont már 500 fő érdeklődött a programok iránt. Könyvtárunk 600 fő befogadására képes, így a létszámkorlátozások érdekében belépőjegyet kérünk.

Idén távol keleti harcművészettel, versmondással, jelmezekkel és kerekasztal-beszélgetéssel is készülnek.

– Most egy másik ország kultúráját igyekszünk bemutatni. Az a tervünk, hogy Ázsia minden országát megjelenítsük ezen az igen népszerű eseményen – zárta szavait Dobos Zsófia, szervező. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában