Szoljon Insta

2023.06.23. 11:30

Új műszereket kapott a szolnoki Hetényi kórház gyermekosztálya

Már 20 éve segíti a gyermekek gyógyítását a K&H gyógyvarázs program. Ennek keretében Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében most a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztálya kapott új műszereket 3,6 millió forint értékben.

Szoljon.hu

Dr. Mészner Zsófia, a K&H gyógyvarázs zsűritagja; Dankó Zsuzsanna, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető ápolója; Guy Libot, a K&H vezérigazgatója

Forrás: Beküldött fotó

Idén 20 millió forint összegben kaptak támogatást a K&H gyógyvarázs pályázat nyertesei. A program keretében Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztálya kapott új műszereket 3,6 millió forint értékben, így eddig a vármegyében összesen 24 alkalommal, közel 39 millió forint értékben juthattak támogatáshoz a helyi intézmények. 

Kórházunk gyermekosztályán közel 40 éve gondozzuk Jász-Nagykun-Szolnok vármegye cukorbeteg gyermekeit. A K&H gyógyvarázs pályázatnak köszönhetően a diabeteszes gyermekek gondozásához, ellátásához szükséges eszközöket kapott az intézményünk, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek gondozásuk során a lehető legmagasabb szintű ellátásban részesüljenek 

– mondta el dr. Retkes Tamás, a Hetényi Géza Kórház gyermekosztály osztályvezető főorvosa.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában