Szoljon podcast

2023.07.08. 08:30

Costa Ricából származnak a jászberényi állatkert színpompás repülő virágai – videóval

Páratlan élményt nyújt a Közép- és Dél-Amerikában honos színpompás pillangók felfedezése.

Illés Anita

Újra látogatható a lepkekert a jászberényi állatkertben

Fotó: Pesti József

A jászberényi állatkert korábbi oktatóházában kialakított mesés lepkekert újra kitárta ajtaját a látogatók előtt. Ezen a trópusi esőerdők hangulatát idéző, varázslatos helyen az állatvilág repülő virágait üvegfalak nélkül, testközelből csodálhatják meg az érdeklődők. Páratlan élményt nyújt a Közép- és Dél-Amerikában honos színpompás pillangók felfedezése. 

Egészen ámulatba ejtő, ahogy a gyönyörű virágok, egzotikus dísznövények között repülnek, kecses táncot járnak. 

Közben szívesen ízlelgetik a gyümölcsök édes nedvét vagy éppen megpihennek egy-egy növényen, látogatón. Kovács Ágnes, a Jászberényi Állat- és Növénykert gyűjteményvezető-helyettese érdeklődésünkre elmondta, hogy a Fővárosi Állatkerttel közös együttműködésben szerezték be a különleges állatokat. 

A mesés trópusi birodalom lakói bábállapotban érkeztek Jászberénybe egy Costa Ricában működő lepkefarmról. Ezekből a bábokból folyamatosan kelnek ki az imagónak nevezett pillangók, amelyek a kertben láthatók. 

– A lepkék nagyon sérülékenyek, ezért kérjük a látogatókat, hogy ne nyúljanak hozzájuk. Szárnyukat egy különleges anyag, a hímpor fedi, ami érintéskor rátapadhat az ujjunkra és ezzel akár a pillangók röpképességét is károsíthatjuk – hívta fel a figyelmet Kovács Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában