Vizsga

2023.07.03. 15:00

Érettségi bizonyítványokat adtak át Szolnokon a kormányhivatal munkatársai

Száznegyvenöten tettek érettségi vizsgát a kormányhivatal által működtetett vizsgabizottság előtt. A vizsgázók a napokban átvették a bizonyítványokat.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében idén 3717-en érettségiztek, közülük 145-en a kormányhivatal által működtetett vizsgabizottság előtt adtak számot tudásukról. Utóbbi vizsgázóknak a Hatósági Főosztály munkatársai adták át az okmányt. 

– A kormányhivatal minden vizsgaidőszak előtt más-más középiskolát kér fel arra, hogy biztosítsa a bizottság működési feltételeit. Ezúttal a Szolnoki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskolát kérték fel e feladatra, így ott került sor az érettségizők középszintű írásbeli és szóbeli vizsgáira, a kijavított dolgozatok megtekintésére, a vizsgabizottság értekezleteire, és a bizonyítványok átadására. 

Ahogy arról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal hírportálunkat tájékoztatta, a 145 jelentkezőből hatan vettek át „kemény fedeles” bizonyítványukat, ők azok, akik korábban még nem szereztek érettségit. 

– A többiek döntő többsége tanúsítványnak örülhetett; ők korábban már érettségiztek, de az eredménnyel nem voltak elégedettek, és így újra vizsgáztak, vagy továbbtanulás céljából szintemelő, kiegészítő vizsgát tettek – közölték az illetékesek. Néhány jelentkezőnek most nem sikerült bizonyítania, ők törzslapkivonatot vehettek át, amely birtokában egy következő vizsgaidőszakban újra próbálkozhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában