Fejlesztés

2023.07.14. 17:24

Most már lesz hol összegyűjteni a veszélyes hulladékot, azbesztpala-lerakót avattak Tiszafüreden

Ünnepélyesen is átadták pénteken azt az azbesztpala-lerakó teret, mely több mint harminc településen oldja meg a veszélyes anyag tárolását. A telep Tiszafüred és az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. közös munkájával jött létre.

Daróczi Erzsébet

A résztvevők ünnepélyes szalagátvágással avatták fel a telepet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Ünnepélyesen is átadták pénteken azt az azbesztpala-lerakó teret, mely több mint harminc településen oldja meg a veszélyes anyag tárolását. A telep Tiszafüred és az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. közös munkájával jött létre.

– Ma egy olyan modern rendszert adunk át, mely az országban is megállja a helyét. Csak gratulálni tudok a hulladékgazdálkodásban dolgozóknak, hiszen nem könnyű ez a feladat. És most mérföldkő előtt állnak, hiszen a MOL-lal dolgozhatnak együtt, ami biztosíték arra, hogy jól fog működni – mondta az avatóünnepségen F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

Ujvári Imre polgármester szerint az elmúlt öt évben szinte nem volt olyan stratégiai terület, mellyel ne tudtak volna előrébb lépni.

Az infrastruktúra, a turizmus, az oktatás, a kultúra, a gazdaság és a hulladékgazdálkodás területén is szép eredményeket értünk el – monda a városvezető. Hozzátette: Tiszafüreden eddig is büszkék lehettek a hulladékgazdálkodásra. – Már megtalálható volt a városban az üveg különválogatására alkalmas barna hulladékgyűjtő edény, tavaly, illetve tavalyelőtt pedig a papír- és a műanyag hulladék különválogatására alkalmas edényeket is ki tudtuk osztani a lakosságnak, így gyakorlatilag teljes körűvé vált a szelektív gyűjtés

 – tette hozzá.

A Tisza-tavi Hulladékgazdálkodási Társulás harminckét településéről érkezik majd a veszélyes hulladék az új telepre – hangzott el Válik Csabától, a MOL Körforgásos Gazdálkodás Kft. ügyvezető igazgatójától.

A helyszínt a rossz időjárás miatt ezúttal csak jelképesen mutatta be Vendel Zsolt, az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. ügyvezetője, majd a szalagátvágással felavatták a telepet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában