Program

2023.07.21. 18:30

Táboroztak a falvai gyerekek

Az aratással, állattartással is ismerkedtek a gyerekek az időszaki mezőgazdasági munkákhoz kötődő kézműves tevékenységek mellett.

Kovács Berta

A gyermekek kibicikliztek a Rózsa Kecske Ranchra is, ahol az állatok gondozását, etetését tanulmányozhatták

Forrás: Beküldött fotó

A nyári mezőgazdasági munkákhoz kötődő programösszeállítás várta idén a gyerekeket a Varsány Közösségi Ház napközis táborában a múlt héten. Mondi Béláné nyugdíjas pedagógus irányításával a gyerekek első nap lovaskocsin kilátogattak a határba, megtekintve, hogy áll az aratás, megtekintették a szalmabálákat és az ömlesztett búzát. A búzából liszt készül, abból kenyér, így a fiatalok megismerhették a kenyérsütés folyamatát is, sőt, maguk is készítettek mini kenyérkéket, valamint édességet is, sőt, csigatésztát is gyártottak az Örök Ifjak csoportja közreműködésével. 

A gyermekek csigatésztát is készítettek a táborban
Forrás: Beküldött fotó

Kézműves foglalkozásokon kötöttek búzavirág csokrot, valamint sókerámiára növényi magvakból raktak ki képeket. A Csücsök nevezetű zárt kertben a madarakat, a természetet tudták megfigyelni. De kibicikliztek a Rózsa Kecske Ranchra is, ahol az állatok gondozását, etetését tanulmányozhatták. 

A nyári tábor időpontját egyébként internetes szavazással választhatták ki előzőleg az érintettek s szüleik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában