Zsebpénz kiegészítés

2023.08.24. 16:30

A munka világának egyik lépcsője a diákmunka - abonyi fiatalok is dolgoztak az önkormányzatnál nyáron

Több önkormányzatnál is hagyomány, hogy csatlakoznak a nyári diákmunka program felhívásához, hogy fiataljaiknak lehetőséget biztosítsanak a zsebpénz kiegészítésére. Azok a tanulói jogviszonnyal rendelkező gyerekek jelentkezhettek, akik betöltötték a 16. életéveüket.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az abonyi önkormányzatnál iratrendezést, egyéb intézményekben takarítást, illetve a közterületek szépítést kapták feladatul a fiatalok.

– Abonyban is nagyon népszerű a diákmunkaprogram, így ahogyan az elmúlt években, úgy idén is immár hagyományosan dolgoztak nálunk – tájékoztatta lapunkat a városháza sajtóreferense. Lőrinczy Veronika elmondta, a városvezetésnek fontosak a fiatalok, és az, hogy az iskola elvégzését követően itthon találják meg számításaikat. Ennek egyik lehetséges lépcsője a diákmunka. Ezúttal összesen tizenhatan dolgoztak náluk júliusban és augusztusban. Munkájuk rendkívül változatos volt, többen a művelődési házban és a polgármesteri hivatalban kaptak feladatokat. Segítették többek között a hivatali ügyintézők munkáját, a rendezvényszervezést, a programok lebonyolításában aktívan közreműködtek, még a környezetünket is szépítették, hiszen a közterületeken található padokat is festették.

– A diákok nagy segítséget nyújtottak, különösen a szabadságolások idején. A fentiek mellett egész évben van lehetőség közösségi szolgálatban részt venni Abony közéletében – hangsúlyozta a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában