Lista

2023.08.07. 09:00

Halálos baleset Besenyszögnél, minősítését vesztett Tisza Szálló – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Jó ütemben halad az M4-es újabb jászkunsági szakaszának építése, egyre több adatot tárnak fel a vizsgálatok a helikopter és a tehervonat balesetéről – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A Tisza szálló épülete

Fotó: Nagy Balázs

1. Jó ütemben halad az M4-es újabb jászkunsági szakaszának építése

Júniusban tartották meg az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás között épülő szakaszának projektindító eseményét. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházását a Duna Aszfalt Projekt Zrt. valósítja meg. A tervek szerint még idén elkészülnek a teljes szakaszon a főpályás és a keresztező magastöltések.

Haladnak a munkálatok
Forrás: Magyar Építők

2. Elvesztette minősítését az egykor szebb napokat látott szolnoki Tisza Szálló

A Tisza Szálló és Gyógyfürdő épülete mögött, a Tisza parti sétány mentén kiépített közkifolyó a nagy szivattyú meghibásodása miatt nem hozza felszínre a termálvizet. A korábban alkalmazott gyógyvíz minősítése megszűnt a több száz méter mélyről felszínre törő termálvíz esetében. A gyógyászati szolgáltatásoknak is hűlt helye.

3. Egyre több adatot tárnak fel a vizsgálatok a helikopter és a tehervonat balesetéről

Június 21-én Horvátországban, kiképző gyakorlatozás közben lezuhant egy, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár állományába tartozó új, H145M típusú honvédségi helikopter. A szerencsétlenül járt forgószárnyas három fős személyzete hősi halált halt. Július 9-én Kétpónál kisiklott egy, veszélyes vegyi anyagot is szállító vasúti szerelvény több kocsija, mely katasztrófa emberi életet szerencsére nem követelt, azonban az anyagi kár jelentős.

Mentőalakulatok tagjai a Horvátország középsõ részén fekvõ Drnis város közelében történt helikopter-baleset helyszínén. 
Fotó: Mario Strmotic / Forrás:  MTI

4. Már az építés zajlik a leendő Aldinál Szolnok belvárosában

Az Aldi nyit üzletet Szolnokon a volt Domus, egykori CBA évek óta üresen, kihasználatlanul álló épületében. A munkálatok elkezdődtek és folyamatosan zajlanak az Ady Endre úti épületben. A bontási munkák után nemrég megkezdődhetett az építés is.

A felújítás ideje alatt az épületnél található parkolók nem használhatók
Forrás: Szolnok Épül Facebook-oldala

5. Halálos baleset történt Besenyszög és Szolnok között

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a 3225-ös számú úton, Besenyszög és Szolnok között július 31-én 0 óra 50 perc körül. Egy pótkocsis teherautó közlekedett Besenyszög felől Szolnok irányába, mikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban a sofőr lehajtott az úttestről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában