Összefoglaló

2023.08.25. 20:53

Hármas karambol történt Karcagon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Vendégségben járt egy jászládányi férfi, aki elvitte a lakáskulcsot, majd visszatért lopni a vendéglátójához. Élelmiszereket, kerékpárt, sőt még fehérneműket is magával vitt. Tettéért bíróság előtt kellett felelnie.

Egy férfi pénzt kért egy másiktól az újszászi vasútállomáson. A kérés bántalmazásba torkollott. A bántalmazó ellen vádat emeltek.

Csontvilág címmel nyílt meg Albert Krisztián háromszoros Európa-bajnok preparátor önálló kiállítása a Györffy István Nagykun Múzeumban.

A napokban örökre lehunyta szemét dr. Berki Ferencné, a szolnoki polgármesteri hivatal többszörösen díjazott volt főosztályvezetője.

Volt jegyző, fogorvos, asszisztens és mentőcsoport vezetője is szerepelt a díjazottak között.

Immár kilencedik alkalommal találkoztak az egykori bartai tanyasi iskolában a volt diákok és a környékről elszármazottak. A hangulatos eseménynek –melyen 107-en vettek részt – a 2018-ban felújított iskolaépület adott helyet.

Egy imaházat választott célpontjául az a 25 éves jászkiséri férfi, aki még tavasszal a kitett adománydobozból emelt el több tízezer forintot, de még az ott talált mikrofonokat is megfújta. Most vádat emeltek ellene.

Szombat este különlegesen szép dallamok töltik majd be Törökszentmiklós római katolikus főtemplomát, ahol a Salve Regina kórus énekel majd a résztvevőknek.

Egy mississippi tarajosteknősre lettek figyelmesek a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai a területbejárás során a Tisza szolnoki szakaszán. A különleges hüllő egy tőle eltérő fajú teknőssel, egy sárgafülű páncélossal napozott egy kidőlt faágon. Vajon hogy kerültek ide?

Hamarosan gyerekzsivajtól, nevetéstől lesz hangos Jásztelek első bölcsődéje, melyet pénteken adtak át ünnepélyes keretek között. Az új, modern tizenkét férőhelyes bölcsőde közel 370 millió forint pályázati támogatásból épült meg. Az önkormányzat egyik fontos célja, hogy a helyi családokat segítve modern, gyermekbarát környezetben biztosítsa a szakmai hátteret a gyerekek képességeinek kibontakoztatásához.

Összesen nyolcan utaztak abban a három autóban, amelyek péntek délután ütköztek össze Karcagnál.

Sasvári István kertészmérnök ezúttal arról beszélt podcastünkben, hogy mennyire kevéssé ismerik maguk a gazdák is a talajt, azt az erőforrást, mely sokféle lehet ugyan, de egy tulajdonság mindegyikre jellemző: a termékenység.

Befejeződött a balesetveszélyes nyírfasor eltávolítása Tiszapüspöki általános iskolája elől, a növényeket azért kellett kivágni, mert megbetegedtek, kiszáradtak, így balesetveszélyesek voltak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában