Fejlesztenék a kamerarendszert

2023.08.09. 20:30

Közbiztonsági fórumot tartottak Jászkiséren

A lakosság biztonságérzetének javítása érdekében a kamerarendszer bővítését tervezik.

Illés Anita

Közbiztonsági fórumot szervezett az önkormányzat Jászkiséren

Forrás: Jászkisér a mi városunk Facebook-oldala

Jászkisér közbiztonságának helyzetéről tartottak lakossági fórumot az önkormányzat szervezésében kedden este a Művelődés Házában. A tanácskozás célja többek között az volt, hogy a résztvevők közvetlenül megoszthassák a közbiztonsággal kapcsolatos tapasztalataikat, problémáikat és ezekre közösen keressék a megoldási lehetőségeket.

Lukácsi György polgármester érdeklődésükre elmondta: bízva a nyilvánosság visszatartó erejében arra az egyezségre jutottak, hogy a város nyugalmát, közrendjét megzavaró személyek – például szemetelők, építési törmelék leborítók, kukaborogatók – fotóját a közösségi oldalon közzéteszi, és ahogy eddig is feljelentést tesznek. 

 

A lakosság biztonságérzetének javítása érdekében a kamerarendszer nagyobb volumenű bővítését tervezik. 

 

Amennyiben erre idén nem találnak pályázati lehetőséget, akkor jövőre a költségvetésből biztosítanak forrást a kamerarendszer fejlesztésére. Mindezeken túl különösen hétvégén, fokozottabb rendőri jelenlét biztosítását kérik a Belügyminisztériumtól – tájékoztatott a városvezető.  

A fórumon részt vett Pócs János országgyűlési képviselő, dr. Ádám Mónika jegyző, Glodics Ádám a Jászapáti Rendőrőrs parancsnoka, de önkormányzati képviselők és a két helyi polgárőrség képviselői is jelen voltak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában